top of page

Doei! Bye! Dubai

Onze laatste stop was Dubai. Wij zijn op bezoek geweest bij onze vrienden Ronald en Aimée en hun zoontje James. Ronald werkt voor Emirates, daarom wonen zijn hier deze gloeiend hete zandbak. Wij sliepen 5 sterren bij hun in huis (super lief!)!

Ron en Aimée hebben ons op sleeptouw genomen en ons in twee dagen een klein beetje van de vreemde wereld, waarin zij in leven, laten zien.

Burj Khalifa

De skyline van Dubai is erg indrukwekkend. Het doemt op uit het niets. En er komt nog meer bij. Overal waar je kijkt zie je hijskranen staan. Deze skyline wordt natuurlijk gedomineerd door de Burj Khalifa. En met alle respect voor alle andere wereldsteden, deze toren is echt indrukwekkend groot. Daar draait het natuurlijk uiteindelijk om: wie heeft de grootste?

Dubai is natuurlijk nog wel een beetje Aziatisch, dus uiteraard is er een show met muziek. Deze keer in de fontein voor de Burj Khalifa. De Aziaat in ons hebben wij nog een keer tevreden gesteld.

Oude stad

Er is een stukje oude stad langs de rivier of eerder opnieuw oud gemaakt stukje stad. Het voelt daarom absoluut niet oud aan, maar het is wel geinig om er doorheen te lopen. Vooral de specerijen ‘souk’ is leuk en ruikt natuurlijk heerlijk. Pas wel op, want iedere winkelhouder trekt je bijna naar binnen om je van alles aan te smeren. Wel hebben wij een paar dingen geleerd:

  1. Als je achter/voorbij het toeristische deel komt, is de sfeer totaal anders. Als toerist wordt je niet naar binnen getrokken en kan je op je gemak door de steegjes dwalen;

  2. Alle blonde vrouwen zijn Shakira;

  3. Ze zijn dol op goud. Niet heul verrassend, maar de potsierlijkheid van de gouden sieraden die zij mooi vinden, is dat wel.

Shopping malls

Je struikelt erover. Ook over de burka’s van de dames overigens, maar dat geheel ter zijde. De meest dure en luxe merken vertegenwoordigen zichzelf in Dubai. Wij hebben het gevoel dat het meer aanwezig zijn is, dan dat ze daadwerkelijk geld verdienen. Houd je van winkelen? You’ve came to the right place! Van Versace tot H&M. En van Watsons tot luxe parfummerken. Wij denken dat je hier alles kan vinden wat je hartje begeert. En je hoeft die kilometers in de centra niet te lopen als je niet wilt. Je kan een auto met chauffeur huren om je rond te rijden. Wel zo prettig.

Dubai zou Dubai niet zijn als er geen indoor ijsbaan is. Ja, een echte ijsbaan… In het midden van de f*cking woestijn! #koekoek. Ook is er een skibaan, maar die hebben wij niet bekeken. Om het af te maken, is er ook een een groot aquarium midden in het winkelcentrum, waar je gewoon in kan duiken…tussen de haaien, roggen en andere soorten nog levende sushi.

Nog een kleine tip voor degene die naar Dubai gaan; dress appropriate. Als vrouw schouders bedekken (shirt aan) en jurk tot op de knie (minimaal). Ga je naar de oude stad, kleed je dan echt in het lang. De echte locals (die gasten die met olie hun geld verdienen), hebben een hekel aan toeristen. J erna het ze beter niet inwrijven door in korte shorts en hemdjes rond te paraderen. Met een lange jurk of broek val je iets minder uit de toon. Enne, zo’n doek omslaan is in die bakoven niet eens zo gek. De zon brand enorm op je huid, dus Marleen vond het wel fijn om dat iets tegen te houden… Hoera voor andere geloven!

Wij hadden het al niet anders verwacht, maar Dubai zelf vinden wij helemaal niks. Wanneer je uit eten gaat, zijn de gastheren en dames zeer correct (dat is wel fijn) en USA gemaakt vriendelijk (nep dus, daar houden wij dus niet van). De mensen die er wonen zijn arrogant. Uiteindelijk is Dubai een grote zandbak met speeltjes voor te rijke sultans/ sjeiks en hun meerdere vrouwen. De wansmaak regeert en het wereldje van zien en gezien worden is hier tot kunst verheven. In onze optiek, zand erover en opnieuw beginnen.

Dus jullie gaan niet meer terug, horen wij jullie denken… Hmmm…. Nou… Waarschijnlijk wel, want met Ron en Aimee vonden wij het ontzettend gezellig. En als we er dan toch zijn, willen we de zandbak wat meer verkennen met een jeep. Die schijnt namelijk erg mooi te zijn. Daar hebben ze (nog) niet de moeite genomen om het vol te jassen met wolkenkrabbers en wanstaltige shopping malls.

Doei, bye....

Niet alleen voor Dubai, maar ook voor het einde van onze maanden reizen. Back to real life. Wij huilen (stiekem), nou ja…gewoon in het openbaar. Het kost ons moeite om weer in het ritme van Nederland te komen, in het ritme van afspraken en regeltjes…Gelukkig hebben we nog even om te wennen, voordat de realiteit van de kantoorbaan ons midden in het gezicht slaat. En nu? Nu zijn we al bezig met nieuwe reisplannen.

We sluiten dit blog overigens niet. We gaan proberen om jullie zo nu en dan deelgenoot te blijven maken van onze ‘reizen’ in Nederland en de trips daarbuiten.

Dankjewel!

Veel dank voor het lezen van onze verhalen de afgelopen maanden. We hopen dat jullie het leuk gevonden hebben. Nogmaals dank en tot….???

You Might Also Like:
bottom of page