top of page

Singapore

Na een week relaxen en drank smokkelen op Pulau Weh, was het tijd om door te reizen; op naar Singapore! Wat een energieke, prachtige, schone en leefbare stad! We hebben kilometers door de stad gecrost met onze BWM: Bike, Walk en Metro. Zoals ze hier zeggen: Everybody has a BMW.

Fietstour

Na een paar weken op onze immer uitdijende konten te hebben gezeten, werd het wel weer eens tijd voor wat (relatieve) actie. En, jullie kennen ons inmiddels,… het was wel weer eens tijd voor een fietstour. Dus wij stapten samen met tourguide Alfie en een stel uit Tasmanië om 08.30 uur (VROEG!) op de fiets. Wij hebben 20 kilometer gefietst en hebben tijdens deze vier uur durende tour veel gezien van en gehoord over de stad en het leven in de stad. Gelukkig is Singapore lekker Nederlands plat en hoef je jezelf beperkt in te spannen in 30 graden Celsius. Een van dingen die direct opvallen in Singapore is hoe groen de stad is. Veel parken, maar ook groen in en op gebouwen. Alfie vertelde ons dat als je iets gaat bouwen in Singapore en je moet daarvoor groen weghalen, dan moet dezelfde hoeveelheid groen een plek krijgen in jouw gebouw. Je ziet dus veel bomen op daken en balkons en veel hangende tuinen. We hopen dat politiek Nederland ons blog meeleest en dit briljante plan direct verplicht stelt voor bouwend Nederland (@MinPres #dikkevettetip).

Gardens by the Bay

Natuurlijk zijn wij naar Gardens by the Bay, de topattractie van Singapore, geweest. Twee keer zelfs. Het park is erg mooi aangelegd en de supertrees (mega nepbomen) zijn, vooral in het donker, heel erg mooi. Uiteraard is er ’s avonds een typische Aziatische lichtshow met over de top lasers en bombastische muziek. Nu is Singapore een behoorlijk westerse stad, maar het blijft natuurlijk wel Azië…

In het park staan ook twee ‘domes’. Deze twee megakassen hebben beiden een eigen thema. In de Flower Dome is er steeds een andere tentoonstelling en deze maand was het, hoera voor ons, ‘Tulip mania’, gesponsord door KLM. Oftewel het was een mini Keukenhof met tig Aziatische toeristen die elk bloemetje op de foto wilden zetten. Al dan niet met een poserende reisgenoot ernaast. Het was weer fijn een potje (uit)lachen voor ons. Naast de roulerende tentoonstelling zijn er in de Flower Dome Verder tuinen aangelegd met bomen, struiken en bloemen uit diverse werelddelen.

In de tweede kas, de Cloud Dome, is een regenwoud nagemaakt. Er is een kunstmatige berg gebouwd, die bekleed is met planten en er is zelfs een heuse waterval. Met de lift kan je naar boven en loop je over de ‘cloud pass’ langs de berg naar beneden. Vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht over de stad. Rond 18.00 uur gingen de vernevelaars aan en liepen wij door de wolken.

Ook was er in deze dome aandacht besteed aan educatie en werden er beelden getoond over de effecten van klimaatverandering op de aarde. Natuurlijk zijn wij hiervan op de hoogte, maar om dit zo nog eens te zien, kwam toch weer binnen. Overigens vonden de meeste andere toeristen het bekijken van deze beelden maar tijdverspilling. Verbaast ons helemaal niets dat er zo veel problemen met het milieu zijn in Azië. Wij in Nederland maar het braafste milieujongetje van de klas spelen, terwijl de gemiddelde Aziaat een hele dikke middelvinger opsteekt naar het milieu (en ja, we scheren nu alle Aziaten over één kam, maar voor nuance lezen jullie dit blog niet, toch?)

De Garden Rhapsody

Zoals gezegd is er ’s avonds een superkitscherige Aziatische muziek en lichtshow. De lichten op de supertrees ‘dansen’ op de muziek van de Garden Rhapsody. Wij hebben ons prima vermaakt! We vrezen dat we toch iets Aziatisch krijgen inmiddels.

Chinatown

Ons appartement lag naast Chinatown. Dit is een prima spot om alle bezienswaardigheden te bezoeken. Ook stikt het hier van de leuke restaurants, barren en straten en hallen vol food hawkers.

Rooftopbars

Ook de rooftopbars in Singapore zijn hot en op de laatste avond hebben wij er een opgezocht bij ons om de hoek. Natuurlijk niet slim, aangezien onze wekker de volgende ochtend om 06.00 uur ging. Wel waren wij netjes al om 23.00 uur thuis, maar de tas moest nog wel gepakt worden. Ook wilden wij nog geen afscheid nemen en hebben we flink getreuzeld. Pas om 01.30 uur gingen we naar bed. Na een te korte nacht sprongen we in de Grab en gingen wij naar onze aller-, aller-, allerlaatste stop: Dubai. Ook al zou Dubai onze laatste stop worden, we hadden er wel zin in. Onze vrienden Ronald en Aimee wonen hier al twee jaar en we hadden elkaar al veel te lang niet gezien.

Singapore is een fantastische stad. Van alle landen waar wij zijn geweest en wij terug willen, gaan wij het bij deze stad zeker doen. Het is leefbaar, vriendelijk en schoon. De straten zijn ruim, overal kan je winkelen en het barst er van de leuke koffie- en eettenten. En dat voor een metropool waar vijf miljoen mensen wonen. Mocht er iemand meelezen die nog een leuke expatbaan in de aanbieding heeft in Singapore…bel ons!

Een tip voor als je naar Singapore wilt gaan; neem geld mee. Het is niet goedkoop, maar zeker de moeite waard. Heeft dit verslag je niet helemaal overtuigd, dan kan je voor meer foto's naar: https://rogier-marleen.wixsite.com/fotoverslagsingapore

You Might Also Like:
bottom of page